ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - Το δυνατό χαρτί των εργαζομένων - σύμβολο ενότητας και προοπτικής

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ !!!

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΥΧΕΙΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Η ζωή είναι ωραία. Ζήσε την ολόκληρη και ΟΧΙ με «δόσεις»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Εντάξει. Ζωή είναι, θα έχει και προβλήματα. Ε και;

ΔΕΝ το βάζουμε κάτω και ΔΕΝ αναζητούμε διέξοδο με ψευδαισθήσεις που οδηγούν ακόμα και στον θάνατο  ή που αν δεν είναι θάνατος, είναι ΣΑΝ ΘΑΝΑΤΟΣ.

Η λύση των προβλημάτων υπάρχει, αρκεί να την αναζητήσεις (εσύ που έχεις το πρόβλημα) και αρκεί να την προσφέρεις (εσύ που μπορείς).

Ενημέρωση, Δράση, Αντίδραση: το πιο δυνατό και «υγιεινό κοκτέιλ» ΕΝΑΝΤΙΑ  στα ναρκωτικά.

Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή και επειδή η ζωή είναι ωραία, ζήσε την ολόκληρη και ΟΧΙ με « δόσεις»

                                                                                                                                                                                     Γραφείο Τύπου

Εθελοντική Αιμοδοσία στο Ορ. Κυρίου Πεδίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

ΑΠΟ ΤΟΝ ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟ¨

  Η Τράπεζα Αίματος του ¨ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ¨ διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία.

Συγκεκριμένα  την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017  από 8:30 το πρωί μέχρι 13:00 το μεσημέρι, θα γίνει αιμοληψία στο Ορ. Κυρίου Πεδίου  σε συνεργασία με το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.

Η παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων είναι απαραίτητη σ΄αυτή την κορυφαία πράξη ανθρωπιάς.

Σημείωση: Όσοι συμμετέχουν είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους τον ΑΜΚΑ ή την ταυτότητά τους.

                                                                  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Την Κυριακή 18.6.2017 θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο του αείμνηστου Μάκη Αποστολίδη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σας ενημερώνουμε ότι το ετήσιο  μνημόσυνο του αγαπητού φίλου και συναδέλφου Μάκη Αποστολίδη, θα τελεσθεί την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017 στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πτολεμαΐδα (ο ναός βρίσκεται στην περιοχή του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου).

Για το Σωματείο Παραγωγής

Ηλεκτρικής Ενέργειας «ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ» ΔΕΗ Α.Ε


  Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

Μόσχος Μόσχου                                                   Αθανάσιος Μάστορας

 

 

 

Οι αποφάσεις στρατηγικού χαρακτήρα θα πρέπει να λαμβάνονται όταν οι συνθήκες το απαιτούν και όχι κατόπιν εορτής.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επέρασαν χρόνοι πολλοί… έγιναν πολλές προσπάθειες… πολλές δεσμεύσεις αλλά δυστυχώς βρισκόμαστε στο σημείο:

«Ακρινή ώρα ΜΗΔΕΝ»

Η ιστορία της μετεγκατάστασης με… λίγα λόγια:

2007 & 2009: Η μετεγκατάσταση της Ακρινής αποτελεί προεκλογική δέσμευση του Γ. Παπανδρέου, την οποία και επαναλαμβάνει ως Πρωθυπουργός της χώρας.

Ιανουάριος 2009: Ο Γ. Παπακωνσταντίνου σε ομιλία του αναφέρει «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα τοποθετηθώ επί της τροπολογίας που έχουμε καταθέσει μαζί με συναδέλφους του ΠΑ.ΣΟ.Κ., σχετικά με την μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής στο Νομό Κοζάνης. Η τροπολογία είναι εξαιρετικά σύντομη. Επιτρέψτε μου να σας τη διαβάσω: «Κατά παρέκκλιση των ήδη ισχυουσών διατάξεων για τη μετεγκατάσταση οικισμών, αποφασίζεται η μετεγκατάσταση του οικισμού της Ακρινής Νομού Κοζάνης, γιατί έχει υποστεί ανεπανόρθωτη περιβαλλοντική ζημία. Η μετεγκατάσταση θα πραγματοποιηθεί εντός εύλογου χρόνου και ακολουθώντας ανάλογες διαδικασίες με αυτές των άλλων οικισμών».

Μάρτιος 2011: Ψηφίζεται το άρθρο για την μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής και Αναργύρων.

2011-2013: Από τον Δεκέμβριο του 2011 έως τον Ιούλιο του 2013 πραγματοποιούνται συνεδριάσεις και αρκετές τεχνικές συσκέψεις για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής ενώ το τελικό σχέδιο υποβάλλεται από την Επιτροπή προς τη ΔΕΗ στις 16.9.13 ενώ παρά τις οχλήσεις το θέμα φαίνεται να «παγώνει».

Ιούλιος 2012: Στήνονται κάλπες για την επιλογή του χώρου μετεγκατάστασης της Ακρινής.

Δεκέμβριος 2014: Σε κείμενο του ΤΕΕ/Τμήματος Δ. Μακεδονίας (με επισημάνσεις για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων)μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται «είναι ανάγκη να επισπευσθεί η ΚΥΑ για τον τρόπο  μετεγκατάστασης. Εδώ  πρέπει  να  επισημάνουμε  ότι  η  ολιστική προσέγγιση  που  υπάρχει,  με  τη μορφή  σχεδίου  μετεγκατάστασης  και  την εξασφάλιση της χρηματοδότησης κατά το ήμισυ από ΔΕΗ και Κράτος, είναι στη θετική κατεύθυνση διότι με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζεται η μετεγκατάσταση για πρώτη φορά ως ένα σύνθετο έργο με σχέδιο και χρηματοδοτικό πλάνο. Ωστόσο έχει καθυστερήσει υπερβολικά η έγκριση της ΚΥΑ για τις με αποτέλεσμα να υπάρχει πρόσθετη καθυστέρηση στην εκκίνηση των αναγκαίων πολεοδομικών μελετών».

Δώσε αίμα, δώσε σήμερα, δώσε ΤΩΡΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δώσε αίμα, δώσε σήμερα, δώσε ΤΩΡΑ

14 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη.

Ημέρα καθιερωμένη για να τιμηθεί, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς καμία ανταμοιβή: λίγα μόλις λεπτά από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.

Φέτος το  κεντρικό μήνυμα του εορτασμού της ημέρας είναι «Δώσε αίμα. Δώσε τώρα. Δίνε συχνά», ένα μήνυμα που προβάλλει την ανάγκη για αίμα όχι μόνο σε περιόδους αυξημένης ανάγκης, αλλά συστηματικά.

Για τον ΣΠΑΡΤΑΚΟ αποτελεί πολύ μεγάλη ικανοποίηση το γεγονός ότι διαχρονικά ακολουθεί την προτροπή του φετινού μότο, αφού ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συστηματικά, οργανώνει εκδηλώσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Θα κοστίσουν πολλαπλά και πολύ ακριβά οι καθησυχασμοί που «μοίραζαν».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κατέρρευσε το ορυχείο, κατέρρευσαν οι «επιστημονικές» προσεγγίσεις, κατέρρευσαν οι καθησυχασμοί που ¨μοίραζαν¨.

Τελικά το απευκταίο συνέβη, με τον χειρότερο μάλιστα τρόπο, διαψεύδοντας «επιστημονικές» προσεγγίσεις και διακαείς πόθους.

Το γεωλογικό φαινόμενο που εδώ και καιρό «ούρλιαζε» -και πράγμα αδύνατον να μην το ακούσει κανείς- ότι έρχεται, κατέφθασε εν πλήρη δύναμη καταργώντας την «επιστημονική» διάσταση των μελετών και αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι οι έχοντες την ευθύνη σχεδιασμού και υλοποίησης της λειτουργίας του ορυχείου δεν μπορούν –έτσι, πολύ απλά ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ– να «αποτυγχάνουν στις προβλέψεις τους γιατί το κόστος είναι δυσβάσταχτο, είναι απαγορευτικό. Δεν έχουν κανένα ακαταλόγιστο, δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 με 20 ημέρες προκειμένου η επιτροπή που θα ορισθεί από τη ΔΕΗ, να βγάλει το πόρισμα σχετικά με τον χρόνο αποκατάστασης και λειτουργίας του Ορυχείου.

Στο σημείο αυτό όμως, δεν μπορεί να μην αναρωτηθούμε για τους λόγους που οδήγησαν τον Υπουργό κ. Σταθάκη να προτρέξει να ανακοινώσει την σύσταση και δεύτερης επιτροπής ορισμένης από την κυβέρνηση. Υπάρχει κάτι που φοβάται ή αμφισβητεί; Αν ναι, να το δηλώσει δημόσια αίροντας τα ερωτηματικά που έχει δημιουργήσει.

Ο Γ. Γραμματέας του Σπάρτακου, «Εν Αθήναις» «παρέα» με τον Γιώργο Τράγκα, μιλά για ζητήματα της ΔΕΗ.

Parapolitika 90,1 fm: Ο Γ. Γραμματέας του Σπάρτακου, μιλά στην εκπομπή «Εν Αθήναις» του Γιώργου Τράγκα, για ζητήματα της ΔΕΗ.

Πατήστε εδώ για να ακούσετε την εκπομπή (το απόσπασμα ξεκινά από το 1:10:00 λεπτό)

ΔΕΗ και Πολιτεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Σπάρτακος συμπαρίσταται στον αγώνα των κατοίκων των Αγ. Αναργύρων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτεία και ΔΕΗ να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βγάλουν από το αδιέξοδο και την ανασφάλεια τους κατοίκους των Αγίων Αναργύρων

«Τίποτα δεν αξίζει περισσότερο από την ανθρώπινη ζωή».

Την θέση μας αυτή, προμετωπίδα του σωματείου, την υπερασπιστήκαμε διαχρονικά και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η κατάσταση που επικρατεί στην Τοπική Κοινότητα των Αγίων Αναργύρων και η ανησυχία που υπήρχε στους κατοίκους και έχει ενταθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, χρήζει άμεσης και …ΑΜΕΣΗΣ διευθέτησης. Πόσο πιο απλά να το διατυπώσει κανείς.

Εκείνο που προέχει είναι σαφώς η ασφάλεια των κατοίκων που έχουν υποβληθεί σε μία μόνιμη ένταση και ανησυχία την οποία και φυσικά δεν αξίζουν.

Από τη στιγμή που η ΔΕΗ ξεκίνησε την εξορυκτική της δραστηριότητα στην Δυτική Μακεδονία, οι κάτοικοι –με σεβασμό και αποδοχή της λογικής που ακούει στο όνομα «δημόσιο συμφέρον»- έκαναν πολλές υποχωρήσεις και «έδωσαν τόπο στην οργή», αποδεικνύοντας την πρόθεσή τους να συνδράμουν στο έργο της επιχείρησης και να μην δημιουργήσουν προσκόμματα.

Καλή επιτυχία !

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα Σπάρτακου για τους συμμετέχοντες στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Δίνουν καθημερινά τη δική τους μάχη.  Με υπομονή και κόπο, έτσι ώστε να δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ¨βάλουν τη ζωή τους¨ σε μία τροχιά προόδου και προκοπής.

Οι μαθητές της 3ης Λυκείου, μία ανάσα πριν από την διαδικασία των Πανελλαδικών εξετάσεων που θα τους δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν  το «εισιτήριο» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, είναι έτοιμοι να ¨ρίξουν¨ στη μάχη, όλα όσα διδάχθηκαν μέχρι τώρα για να πετύχουν το στόχο

Φέτος οι εξεταζόμενοι θα διεκδικήσουν 70.726 θέσεις, εκ των οποίων οι 43.758 στα πανεπιστήμια και οι 26.968 στα ΤΕΙ.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εύχεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη και καλή επιτυχία.

Στα παιδιά των συναδέλφων που συμμετέχουν στην διαδικασία των πανελληνίων και που κάθε φορά φέρνουν πρωτιές και διακρίσεις, ευχόμαστε και φέτος, να ολοκληρώσουν επιτυχώς την προσπάθειά τους.

                                                                                                                                              Γραφείο Τύπου

Translate »

Pin It on Pinterest