ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θησαυρός ο ΑΝΘΡΑΚΑΣ

Κάνουν πάλι τα «γλυκά μάτια» στο λιγνίτη για να αποφύγουν το black ou

Μετά τον πορτοκαλί συναγερμό, χτυπά το κόκκινο και μετά το κόκκινο έρχεται το black out, δηλαδή το σύστημα καταρρέει και τα πάντα βυθίζονται στο έρεβος.

Στο μεταξύ όμως, έχει ήδη καταρρεύσει η εμμονή και η ψευδαίσθηση που προσπαθούν να επιβάλλουν κάποιοι, ότι το σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας μπορεί να κρατηθεί σε ισορροπία με τον λιγνίτη ουραγό.

Ε, ΔΕΝ μπορεί. Σε καμία περίπτωση, υπό καμία συνθήκη.

Το αποδεικνύει η ιστορία που επαναλαμβάνεται, το αποδεικνύει η σημερινή κατάσταση που ακροβατεί, επειδή το Φυσικό Αέριο (αυτό το πολύ «καλό παιδί») ΔΕΝ κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες και να «αφομοιώσει» τις διεθνείς εξελίξεις, αποτελεσματικά και σίγουρα. Ούτε καν όσο πατά η γάτα. Με την πρώτη αντάρα χτύπησαν οι συναγερμοί και άρχισαν να κάνουν «τα γλυκά μάτια» στον λιγνίτη.

Τα πράγματα, για μία ακόμα φορά, γίνονται πολύ σαφή: δεν υπάρχει άλλο καύσιμο, πέραν του λιγνίτη, που μπορεί να εξασφαλίσει την ομαλή τροφοδοσία και ισορροπία του συστήματος.

Ο λιγνίτης ήταν και πρέπει να είναι πρωταγωνιστής στην ηλεκτροπαραγωγή της χώρας, εκτός εάν θέλουνε μόνιμους κλυδωνισμούς και επισφαλείς συνθήκες με δυσμενέστατα αποτελέσματα σε πολλαπλά επίπεδα.

Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά που το Φυσικό Αέριο εμφανίζει μία ομαλότητα, ο λιγνίτης να γίνεται ο κακός της παρέας και να μπαίνει στην απομόνωση και δεν είναι δυνατόν να τον βγάζουν από αυτή κάθε φορά που το σύστημα κινδυνεύει να τσακιστεί.

Δεν είναι δυνατόν να θέλουν τον λιγνίτη σε τελευταίο ρόλο και ταυτόχρονα να τον θέλουν και σαν κασκαντέρ, για να τους βγάλει ασπροπρόσωπους στις «δύσκολες σκηνές», όπως είναι αυτές που ζούμε σήμερα.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, στον απόηχο των πρωτοβουλιών που έχει πάρει για να αναδείξει την σπουδαιότητα, τον ρόλο και την προοπτική του λιγνίτη, δικαιώνεται απόλυτα –για μία ακόμα φορά- στις σχετικές του θέσεις και προτάσεις, γεγονός που όχι απλά σημαίνει ότι θα συνεχίζει τον αγώνα του για επαναφορά του λιγνίτη στην πρωταγωνιστική θέση που του αξίζει, αλλά θα τον ενισχύσει με όποιον τρόπο μπορεί.

Δυστυχώς, η σημερινή ιστορία έχει πολλές φορές επαναληφθεί και οι χαριστικές βολές τελείωσαν. Ας το καταλάβουν αυτό όσοι λειτουργούν στη λογική των στυγνών συμφερόντων και παίρνουν στα αστεία την ασφάλεια εφοδιασμού και ηλεκτροδότησης  της χώρας.

                                                                                                                                 Γραφείο Τύπου

Pin It on Pinterest

Share This