giannis-2 giannis-1

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

Αφήνοντας τις εικόνες να επιτελέσουν το σκοπό τους με τον δικό τους μοναδικό τρόπο –ξεπερνώντας όπως πάντα κάθε έκφραση λόγου- ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, με αφορμή την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, στέλνει μαζί με τον Γιάννη από την Πτολεμαΐδα (που καταφέρνει να ξεσηκώνει χιλιάδες θεατές στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, στον Αγώνα Δρόμου «Μνήμες Λιγνίτη» ή σε οποιαδήποτε άλλη διοργάνωση στην οποία συμμετέχει) ένα και μοναδικό μήνυμα:  ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΘΕΛΩ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΠΟΡΩ.

Τα άτομα που ανήκουν στο αναπηρικό κίνημα δεν έχουν ανάγκη από δεσμεύσεις και υποσχέσεις. Έχουν ανάγκη πρωτίστως, ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ να ξεπεράσουμε προκαταλήψεις και ταμπού. Εν δυνάμει ανάπηροι είμαστε όλοι. Ας μη τους  κλείνουμε την πόρτα.

Το μήνυμα/σύνθημα που στέλνει η ΕΣΑΕΑ με αφορμή την 3η του Δεκέμβρη είναι απολύτως σαφές και θα πρέπει να είναι και απολύτως σεβαστό από όλους μας

«Τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας δηλώνουμε πως θέλουμε να ζήσουμε: με αξιοπρέπεια, ισότητα, δικαιοσύνη! Δηλώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μια κρίση που δεν δημιουργήσαμε. 

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές μας, που βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για Εμάς, χωρίς Εμάς!», παλεύοντας για την υγεία, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, για την πρόνοια, τα επιδόματα, την εργασία, τα εισοδήματα, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα, την δωρεάν και ακηδεμόνευτη εκπαίδευση».

                                                                                                                                             Γραφείο Τύπου

Pin It on Pinterest

Share This