elektroniki

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ

 Σε πτώχευση οδηγήθηκε τελικώς μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, η «Ηλεκτρονική Αθηνών»,  που προστίθεται πλέον στην μακρά λίστα των επιχειρήσεων που κατέβασαν ρολά, ανήμπορη να ανταπεξέλθει στις δυσκολίες και απαιτήσεις των καιρών.

Ενός κακού όμως, δυστυχώς, μύρια έπονται.

Σήμερα, οι περίπου 450 άνθρωποι που μέχρι χθες είχαν μία δουλειά για να θρέψουν τις οικογένειές τους, βρέθηκαν στο δρόμο με την απόγνωση και την απελπισία να παίρνουν τη θέση της ασφάλειας (όποιας και αν είναι αυτή) που προσφέρει –ειδικά σήμερα- μία θέση εργασίας.

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, εκπροσωπώντας χιλιάδες εργαζόμενους που τα τελευταία χρόνια βρέθηκαν στη δίνη της κρίσης και αισθάνθηκαν πολλάκις την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα (εξαιτίας των ζητημάτων στα θέματα ενέργειας που βρέθηκαν στο στόχαστρο των θεσμών), αντιλαμβάνεται απολύτως την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει η εργαζόμενοι της Ηλεκτρονικής και εκφράζει την συμπαράσταση και αλληλεγγύη του.

Προς επίρρωση τούτου, αξίζει να αναφερθεί ότι όπως οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ έτσι και οι εργαζόμενοι στην Ηλεκτρονική στήριξαν την κερδοφορία των εταιρειών τους, στις  πλάτες τους. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρία είχε, τα προηγούμενα χρόνια, επιβάλει μειώσεις μισθών, έχει κάνει απολύσεις, έχει κλείσει καταστήματα, έφτασε στο σημείο να ζητήσει ένα μισθό δώρο από τους εργαζόμενους για να μπορέσει να αντεπεξέλθει και τώρα «τους πετάει σαν την «τρίχα από ζυμάρι»

Στην παρούσα φάση είναι μεγίστης σπουδαιότητας να τηρηθούν, τουλάχιστον, οι δεσμεύσεις για τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζομένων και τα δικαιώματα τους έτσι όπως απορρέουν από τις συμβάσεις τους.

Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να πράξουν οι άμεσα και έμμεσοι υπεύθυνοι, έναντι των ανθρώπων του μόχθου που κόπιασαν μία ζωή για να εισπράξουν, ΑΠΟΓΝΩΣΗ.

 Γραφείο Τύπου

Pin It on Pinterest

Share This