image-0.02.01.06d8649729ce44cc1ae5ef7497bad8887bfe1900c9b3bfee5989c912d4bf54d0-V Belgrade 080 Belgrade 066 Belgrade 063

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΜΕ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΜΙΛΙΑ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ RETUNSEE

Με τα δύο συνδικαλιστικά του στελέχη (την κ. Ελευθερία Καραβαγγέλα και την κ. Ξανθίππη Τοπαλίδου), που αποτελούνε μέλη της συγκεκριμένης Γραμματείας, το σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην πρώτη συνάντηση της Γραμματείας Γυναικών της RETUNSEE που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι.  

Κάθε ένα σωματείο που συμμετέχει (εκπροσωπώντας Σερβία, Κροατία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα) είχε κληθεί να ορίσει αντιπρόσωπο που πραγματοποίησε μια παρουσίαση σχετικά με θέμα που έχει ορίσει η Γραμματεία

Για το Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ την παρουσίαση έκανε η κ. Καραβαγγέλα που είναι μέλος της κεντρικής διοίκησης του ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ και εργάζεται ως Νοσηλεύτρια στο χώρο του Ορυχείου Κύριου Πεδίου.

Τα μέλη της Γραμματείας καλωσόρισε ο Mitja Fabijan που προέρχεται από το

Συνδικάτο ενέργειας της Σλοβενίας.

Των παρουσιάσεων ακολούθησε διάλογος και ανταλλαγή απόψεων επί των θεμάτων που αναπτύχθηκαν ενώ καταρτίστηκε και ένα σχέδιο εργασίας.

Στην τελευταία ενότητα της διοργάνωσης αναπτύχθηκαν το όραμα και οι στόχοι  της Γραμματείας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, κατατέθηκαν προτάσεις για περαιτέρω δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν αλλά και τρόποι προκειμένου όλο και περισσότερες γυναίκες να ενταχθούν στους κόλπους της Γραμματείας έτσι ώστε να αποκτήσει δύναμη και να πετυχαίνει στους στόχους που βάζει.

Εξαιρετικού ενδιαφέροντος το θέμα που ανέπτυξε η κ. Καραβαγγέλα προκάλεσε  τις συμμετέχουσες στην ανάπτυξη ενός διαλόγου μέσα από ερωτήσεις και απορίες που δημιουργήθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα, η ομιλήτρια αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της βάρδιας που αντιμετωπίζει μία ομάδα γυναικών που εργάζονται στη δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού.

Γυναίκες νοσηλεύτριες, γυναίκες εργάτριες στα μηχανήματα εξόρυξης λιγνίτη, χειρίστριες σκαπτικών μηχανημάτων, γυναίκες κουμανταδόροι και ελεγκτές κατά την πορεία μηχανοκίνητου εξοπλισμού στο σύστημα αποκομιδής τέφρας. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μία ολόκληρη βάρδια (γυναίκες) στο εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου είναι υπεύθυνη στη λειτουργία του συστήματος τέφρας και μάλιστα κάτω από γνωστές αντίξοες συνθήκες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους (από τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα μέχρι τον καλοκαιρινό καύσωνα), σε επιβαρυμένο περιβάλλον από τη σκόνη και την τέφρα.

Περαιτέρω η κ. Καραβαγγέλα ανέπτυξε τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το σύστημα της εναλλασσόμενης βάρδιας στην υγεία αλλά και στην κοινωνικότητα μιας εργαζόμενης ενώ έκανε και προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν τις καταστάσεις που δημιουργούνται στο συγκεκριμένο καθεστώς.

                                                                                                                                           Γραφείο Τύπου

 

Pin It on Pinterest

Share This
Μετάβαση στο περιεχόμενο